Lúdtalpgyík

Mindentudó lúdtalpas gyerekhez

Otthon, sima padlón mezítláb legyen-e a gyerek?

2009. szeptember 17. 14:13 - Green doktor

Megoszlanak az álláspontok. Az aktuális, széles körben hangoztatott ortopédorvosi álláspont szerint sík padlón ne legyen mezítláb, viseljen cipőt, ill. gyógycipőt. Egyes gyógytornászok szerint viszont: otthon sem jó, ha állandóan gyógycipőben van a gyerek, mert ellustítja a lábizmokat, míg a sík talaj is készteti bizonyos izommunkára a lábat, ha nem annyira intenzíven, mint a természetes, egyenetlen talaj.

Green doktor:

Megoszlik a véleményem. Kerüljük a szélsőségeket. Legyen otthon is mezítláb  valamennyit. Saját fiamon szektás elvakultsággal állandóan  a szobában is hordatott Siesta szandál mellett simán kialakult a lúdtalp.

Egy saját tapasztalaton alapuló ötletem, a papucsviselés. Mégpedig olyan papucs, ami laza. Ezért ahhoz, hogy fönnmaradjon a lábon, a lábujjaknak minden lépéskor lefelé kell hajolniuk. Ez pedig nem jelent mást, mint folyamatos, észrevétlen lábtornát. Régen a fapapucsot mondták. Egy ortopéd szakorvos szerint viszont ne legyen teljesen merev a talpa (tehát fa), egy kicsit hajolnia kéne.

A lényeg, találni kell olyan papucsot, aminek a pántja laza annyira, hogy hajolgatni kénytelen a gyerek lábujja.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ludtalpgyik.blog.hu/api/trackback/id/tr631388365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása